ERDON Helyi hírek

2010.04.01. 11:04

Állatvédők kontra sintérek, Nagykárolyban

<p>Nagykároly - Szinte tetlegességig fajult az a vita, ami szerdán. a délelőtti órákban kialakult Nagykároly központjában. A Mixt Service Kft. munkásai kutyákat gyűjtöttek.</p>

A nagykárolyi kóbor kutyák számára szomorú nap virradt szerdán. A szatmárnémeti Mixt Service Kft. munkatársai ugyanis menetrend szerinti kóbor kutya begyűjtési feladatuknak tettek eleget. A közelmúltban hivatalos formát öltő Puffi Egyesület állatvédői pedig a helyszínen próbálták megakadályozni, hogy olyan kutyákat is elvigyenek, melyeknek van gazdájuk. Virág Károly, a nagykárolyi egyesület elnöke heves szóváltásba keveredett az egyik közösségi rendőrrel is, azonban szerencsére az indulatok csillapodtak később.

A sintérek kilenc kutyát fogtak be szerda délelőtti első portyájukon Nagykárolyban. Az ebeket egy ideig egy közös ketrecben tartották, majd az élelmiszerpiac melletti parkolóban külön tették az állatokat, melyek közül egynek sikerült megszöknie. A kutyák vinnyogására népes tömeg gyűlt össze, többen helyeselték a sintérek munkáját, de olyanok is voltak, akik elítélték a módszereket, amivel dolgoznak.

Tény, hogy a városban sok a kóbor eb, mely helyzet megoldásra vár. A nagykárolyi állatvédők hónapok óta azon dolgoznak, hogy kapjanak egy területet, ahol elvégeznék az ebek ivartalanítását és féregtelenítését, de egyelőre csak ígéretek vannak, eredmény nincs.

Virág Károly, az egyesület elnöke elmondta, nem érti, hogy kerülhetett sor erre az akcióra, mikor a nagykárolyi önkormányzat hónapokkal ezelőtt írásban kérte, hogy szüneteltessék a kutyák begyűjtését. A kérdéssel kapcsolatosan szerettük volna Kovács Jenő polgármestert is megszólaltatni, azonban Nagykároly elöljáróját nem sikerült elérnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!