ERDON Helyi hírek

2010.04.26. 18:48

Leadható a használt zsiradék

<p>Szatmár megye-Az használt zsiradékot bárki beadhatja Szatmárnémetiben a Darai út 99 szám alatt hétfőn és pénteken.</p>

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a tavalyi év elején kampányt indított a lakosság által használt sütőolajbegyűjtése érdekében, amikor elsősorban a lakosok tájékoztatása volt a cél a környezetbe került használt sütőolajok káros hatásairól. Akkor szórólapok kiosztásával és a sajtó révén mozgósították is a lakosság egy részét, és állandó gyűjtőpontokat jelöltek ki a szatmárnémeti és nagykárolyi élelmiszerpiacokon működő lángossütődékben. A lakosságtól begyűjtött olajat a Miraioana Kft. szállította el, ugyanez a cég gyűjti be az éttermek, étkezdék által használt sütőolajat a megyében. A dolog azonban nem sokáig működött, ugyanis a használt olaj ára olyan alacsony, hogy nem túl jövedelmező annak begyűjtése, mondta el Romi Ionel Ignat, az elszállító Kft. tulajdonosa. Elmondása szerint Romániában csak a nagy cégeknek éri meg, hogy a használt olajat biodízel előállítására használják fel, ugyanis európai uniós követelmény, hogy a gázolajhoz 4-5 százalékban biodízelt keverjenek. A Miraioana Kft. székhelyén viszont ma is bárki beadhatja a használt zsiradékot Szatmárnémetiben a Darai út 99 szám alatt hétfőn és pénteken 8 és 12 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!