ERDON Helyi hírek

2010.04.27. 09:50

Újra megnyíltak a drogboltok

<p>Nagyvárad - Hiába tiltotta be a kormány idén februárban 36 halucinogén anyagot tartalmazó anyag forgalmazását, a legális drogforgalmazók megtalálták a kiskaput, és ma már a betiltottaknál erősebb hatású, de a tiltólistán nem szereplő anyagokat dobtak piacra.</p>

Sőt, egyes fiatalok, akik rendszeres látogatói voltak a legális drogokat árusító weed-shopoknak, elmondták azt, hogy ezek még erősebbek, és drágábbak is, mint a forgalomból kivont társaik. Noha ezen anyagok fogyasztása kockázatokat rejt magában, a hatóságok egyelőre nem tehetnek egyebet, mint azt hogy megfigyelés alatt tartják ezeket az üzleteket.

„Elővigyázatossági intézkedésként informáljuk a lakosságot arról, hogy milyen mérgező hatásuk van ezeknek az anyagoknak, ugyanakkor javasolni fogjuk a betiltott anyagok listájának bővítését” - mondta Marius Pârcioagă, a Bihar Megyei Közegészségügyi Hatóság igazgatója. A rendőrség rendszeresen ellenőrzi az újra megnyitott három nagyváradi weed-shopot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!