ERDON Helyi hírek

2010.04.26. 13:25

Júliustól „Zöldház” program fizikai személyeknek is

<p>Marosvásárhely – „Ebben az évben a Környezetvédelmi és Erdőgazdálkodási minisztériumnak elég karcsú a költségvetése de több pénz lesz a Környezetvédelmi Alapban”, ismertette szombaton Borbély László környezetvédelmi miniszter.</p>

Felhívta a polgármesterek figyelmet, éljenek az Alap adta lehetőségekkel. Továbbá elmondta, hogy folytatódik a tavaly „ball lábbal” indult erdősítési program, melyre az idén 152 millió lejt lehet elkölteni azoknak az önkormányzatoknak, amelyek erdőtulajdonnal rendelkeznek. A minisztérium beindítja a „Zöldházprogramot „nemcsak önkormányzatok számára, hanem fizikai személyek, állampolgárok számára is”. Bárki csinálhat egy pályázatot, költségvetéssel együtt és a beküldött számla alapján kapható meg a minisztérium által megállapított fix összeg.

„Számításaink szerint átlagban beruházás 6ö-7ö% teszi ki ez a fix összeg és ennek alapján kell majd hozzátegyék az önrészt”. A miniszter szerint egy ilyen beruházás 4-5 ezer euró között mozog, aminek a 6o-7o%-át kaphatják meg a beruházok. Remények szerint a program, amely napelemek és költség csökkentő hőközpontok szerelésére vonatkozik, július elején fog beindulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!