ERDON Helyi hírek

2010.04.20. 12:47

Ifjúsági kórustalálkozó Micskén

<p>Bihar megye - Vasárnap délután ifjak serege töltötte meg a micskei református templomot, amely már több ízben szolgált helyszínéül az érmelléki ifjúsági kórustalálkozónak.</p>

Mára a kórusok kinőtték a helyszínt, hiszen a múlt vasárnapi XVI. alkalmonmintegy 200 ifjú vett részt az eseményen azért, hogy énekeikkel együtt örvendeztessék az Urat. Mike Pálmagyarkéci lelkész, az Érmelléki Református Egyházmegye ifjúsági ügyekben illetékes előadó–tanácsosabaráti, közvetlen hangnemben a Zsoltáríró szavaival buzdította, invitálta a fiatalokat arra, hogy „Jöjjetek, örvendezzünk az Úr előtt, ujjongjunk szabadító kősziklánk előtt!”(Zsoltárok Könyve 95,1). Kérte a kórusokat, hogy egy igazi dicsőítő csoportként, ne csak az ének hangjaival, hanem egész lényükkel, magatartásukkal dicsőítsék az Istent.

Tizenhárom kórus

Ezután az egyházmegye zenei előadója, Balogh Renátaszékelyhídi kántor köszöntötte az egybegyűlteket. A találkozón 11 település (Bihardiószeg, Érkeserű, Érkörtvélyes, Érmihályfalva, Érszőlős, Magyarkéc, Hegyközszentmiklós, Jankafalva, Mezőtelki, Micske, Székelyhíd)13 kórusa vett részt. Egyenként három éneket adtak elő, melyek közül egy zsoltárének választása kötelező volt. A helybeliek részéről az ifjúsági kórus Demjén Annamária kántornő, míg a furulyacsoport dr. Oláh Enikőirányításával lépett fel.

Több a hangszeres kíséret

A résztvevő kórusok vezetőit Orosz Otília Valéria, a nagyvárad–újvárosi gyülekezet kántornője építő jellegű tanácsokkal látta el. Szakmai értékelésében kifejtette: öröm volt látni és hallani azt, hogy évről-évre egyre több hangszeres kísérettel előadott ének szerepel a kórusok repertoárjában. Lényegében elégedettséggel méltatta a csoportok szolgálatait, hiszen itt nem a profizmuson volt a hangsúly, hanem azon, hogy meglássák egymást, hogy miként élik meg Isten dicsőítését éneklés közben. A házigazdaGavallér Lajos lelkipásztor jóvoltából a családias, meleg hangvételű kórustalálkozó szeretetvendégséggel zárult, ami után az ifjak lelkiekben feltöltődve indultak útjukra. 

Paublusztig Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!