ERDON Helyi hírek

2010.04.16. 12:22

Hídépítés megszavazva

<p>Nagyvárad - A nagyváradi helyi tanács csütörtöki rendkívüli ülésén megszavazta az Ősit Rogerius negyeddel összekötő közti híd megépítéséről szóló határozatjavaslatot.</p>

Mivel a helyi tanács demokrata-liberális párti frakciójából a csütörtöki ülésen hiányzott Dorin Corches frakcióvezető, az ellenzék hangadó politikusa, feltehetőleg ezért szavazta meg gyakorlatilag vita nélkül a tanács a pontonhíd helyén épülő közuti híd tervét. Mindenesetre a szavazás előtt dr. Fleisz János RMDSZ-es tanácsos felhívta a figyelmet arra, hogy nem biztos, hogy egy adott pillanatban jónak tűnő elképzelés hosszú távon is kifizetődő lesz. Páldaként említette azt, hogy a 19. században szintén a nagyváradi helyi tanácsban vitáztak arról, hogy hol épüljön meg a vasútállomás, és a két elképzelés közül az akkor jobbnak tűnő variáns mellett döntöttek, noha ma már talán elmondható, hogy az annak idején elutasított megoldás lenne megfelelőbb a városnak.

„A város életére hosszú távra kiható ügyek esetében perspektivikusan kell gondolkozni,” zárta szavait Fleisz János, aki az általa elmondottak ellenére megszavazta a javaslatot. Az elfogadott határozattervezet szerint a híd megépítésének becsült költsége 16.240.000 lej, és a kivitelezőnek két év áll majd rendelkezésére a híd felépítésére. A hídon az úttest mellett gyalogátkelő és bicikliút is lesz, illetve a közvilágítás kialakítását is magában foglalja a projekt.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!