ERDON Helyi hírek

2010.04.15. 17:08

Hasznos tanácsokkal gyarapodnak

<p>Bihar megye - Hetente egyszer a szatmárnémeti Traian Vuia Szakgimnáziumban a XI. osztály számára tart órát Tímár József nyugalmazott autószerelő mester.</p>

A szatmárnémetiTraian Vuia Szakgimnáziumban a második félévtől kezdődően hetente egyszer Tímár József nyugalmazott autószerelő mester tart elméleti és gyakorlati képzést az iskola XI. osztályos diákjai számára. A tizenegyedikesek képviseletében Bornyász Szabolcs elmondta, az elméleti órák során Tímár tanár úr nem a kötelező tananyagot adja le a diákoknak, hanem hasznos tudnivalókról beszél, gyakorlati óra során pedig hasznos praktikákat sajátíthatnak el.
Tarcza Ildikó, a mechanika katedra főnöke, egyben mechanikus mérnök elmondta, a szakoktatásban részt vevő diákok X. osztály után egy szakosodással kapcsolatos oklevelet kapnak, majd ha a XI. osztályt is elvégezték, egy magasabb szintű szakosításról szóló diplomát szereznek, ezt követően líceumi oktatásba iratkozhatnak, a középiskola végeztével pedig nem csak érettségi, de szakoklevéllel is rendelkeznek majd a fiatalok. Tarcza Ildikó elmondta, a XI. osztályos diákok elméleti és gyakorlati felkészítőn vesznek részt, melyet követően jogosítványt szerezhetnek — miután betöltötték 18. életévüket. Az autószerelői pályát választó diákok nemcsak az iskolában, a jól felszerelt műhelyekben, hanem autószerelő műhelyekben is részt vesznek gyakorlati képzéseken — utóbbiak partnerségben állnak a tanintézménnyel.
Az iskola magas színvonalú képzést biztosít, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Fülep János XII. osztályos diák a Temesváron tartott országos mechanikai versenyen dicséretben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!