ERDON Helyi hírek

2010.04.01. 16:34

Felmentették Iepurilát, a taxisgyilkosság vádlottját!

<p>Váratlan döntés született ma a Nagyváradi Bíróságon: hosszas huzavona után felmentették a nagyváradi taxisgyilkosság elkövetésével vádolt Nicolae Orost, azaz Iepurilát (Nyuszika).</p>

Az elmúlt egy hétben döntéshozatalra volt visszavonulva a bíróság abban az ügyben, amelynek áldozata Bajkán Péter nagyváradi taxis volt. Mint annak idején részletesen beszámoltunk róla, tavaly február 11-én gyilkolták meg a férfit a szentandrási úton: agyonlőtték. Az ügy egyetlen gyanúsítottja, majd vádlottja a Iepurilă (Nyuszika) becenévvel illetett Nicolae Oros volt. Egy hétnyi végső mérlegelés után a bíróság ma felmentette a vádlottat a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és a rablás vádja alol is.

Még nincs vége

Mint Cristian Monenci, a Bihar megyei Bíróság szóvivője lapunkank megerősítette, a tavaly július 2-án bíróság elé állított Nicolae Oros kapcsán a bíróság úgy határozott, hogy nem ő a tettes. Az ítélet ellen tíz napon belül lehet fellebbezni, viszont már ma szabadlábra is helyezték Iepurilát.
A férfi ügyvédje Răzvan Doseanu volt, aki azt nyilatkozta: „Még csak egy csatát nyertünk meg. Ez volt az egyik legnehezebb ügyem amióta ügyvéd vagyok. A vád képtelen volt akár egy bizonyítékot is felmutatni, még azt sem tudta igazolni, hogy Nicolae bármikor fegyvert fogott volna a kezében, nemhogy ölt volna vele. Holnaptól máris a fellebbezésen dolgozunk, biztos vagyok benne, hogy a végső döntés is olyan lesz, hogy nem vonják meg a fiatalembertől a szabadságát”. Mindez annak dacára történt,  hogy a rendőrségnek állítólag több bizonyítéka is volt, azt mondják, az autón talált ujjlenyomatoktól a DNS vizsgálatokig sok minden szólt a vádlott ellen. Nem találták meg viszont a gyilkos fegyvert, továbbá a helyszínen talált lábnyomokról bebizonyosodott, hogy azok nem a Iepuriláéi.
Mindez tehát azt jelenti, hogy vagy szabadlábra helyeztek most egy elkövetőt, vagy más a gyilkos, aki  a tett elkövetése óta szabad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!