ERDON Helyi hírek

2010.04.18. 17:48

Felújított kultúrotthont adtak át Csíkszentgyörgyön

<p>Hargita megye - Teljesen felújított kultúrotthont avattak Csíkszentgyörgyön a helyi polgármester, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Becze István és Rafain Zoltán megyei tanácsosok, valamint a község lakóinak jelenlétében április 18-án, vasárnap.</p>

„Most már Barack Obamát is fogadhatnánk, szerényen, de méltó módon ebben az új kultúrotthonban” – mondta viccelődve György József polgármester, aki beszámolt a beruházás anyagi vonzatáról és az elvégzett munkálatokról. Elmondta, hogy a mintegy 1 200 000 lej értekű beruházás nagy megterhelést jelentett az önkormányzatnak, de jelentős támogatást kaptak a megyei tanácstól, amely a költségek egyharmadát fedezte.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a kultúrotthon minden közösségnek az egyik legfontosabb épülete, amely teret ad a kulturált szórakozásnak, a közösségépítő tevékenységeknek és a lakosság  fontos eseményeinek, ezért örvend annak, hogy a megyei önkormányzat támogatni tudta a jelentős költségekkel járó beruházást.

Pál Vilmos Barna, a helyi plébános megáldotta a felújított épületet, és reményét fejezte ki, hogy az anyanyelvápolás, a kultúra otthonává válik „Thália temploma”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!