ERDON Helyi hírek

2010.04.20. 08:14

Fejlesztések lesznek a gilvácsi legelőn

<p>Szatmár megye - Néhány héten belül a Majtény községhez tartozó Gilvácson több olyan munkálat is elkezdődik, amelyekkel rendbe teszik a falu legelőjét – tájékoztatott Achim Cornel alpolgármester.</p>

„Ha az időjárás kedvezően alakul, akár már májusban elkezdődhet Gilvácson a legelőre vezető földút lekövezése” - mondta Achim Cornel, Majtény község alpolgármestere, aki tisztában van azzal, hogy ezt az útkövezést már rég el kellett volna kezdenie az önkormányzatnak, mert a falubeliek már többször is panaszkodtak, hogy a tehéncsorda esős, sáros időben csak nagyon nehezen tud kimenni a falu legelőjére. „Meg kellett várnunk, amíg az útkövezéshez előteremtjük a pénzalapot, hiszen ennek hiányában semmilyen fejlesztést sem lehet elkezdeni a szóban forgó területen” - magyarázta az alpolgármester, majd elmondta, hogy a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) legelőkre kifizetett pénzösszegeiből fogják megoldani az útkövezési munkálatokat.

A hidakat is járhatóvá teszik

Egy másik, nagyon fontos problémát is felvetett Achim a gilvácsi legelővel kapcsolatban, miszerint a helyszínen van három olyan híd, amelyek még mindig járhatatlanok. „A legelőket körülvevő, árkokon keresztül átívelő régi hidakat még a tavaly nyáron lebontottuk és helyükre új hidakat készítettünk, amelyeknek az alja és oldala is megvan már” - mondta interjúalanyunk, viszont elismerte, hogy még mindig nincsenek teljesen készen és így gyakorlatilag még mindig nem használhatók. „A hidak teteje még mindig hiányzik, de ezt a mulasztást heteken belül pótolni fogjuk, mert már készen vannak az ehhez szükséges betonlapok, amelyek letevésére szintén csupán néhány hetet kell még várni” - ígérte az alpolgármester.

Hat tonna műtrágya

Achim Cornel azt viszont elégedetten adta hírül, hogy a gilvácsi legelőkre nemrég hat tonna műtrágyát juttattak, amit a falu tanácsosa irányításával szét is szórtak a gilvácsi legelőkre a jobb fűtermés reményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!