ERDON Helyi hírek

2010.04.15. 14:40

Családnap Nagyvárad-Réten

<p>Nagyvárad - A Nagyvárad-Réti Református Egyházközség és a Csillagocska Alapítvány április 24-én, szombaton idén is megrendezi hagyományos Családnapját. Az alábbiakban a részletes programot ismertetjük.</p>

A program délelőtt 10 órakor kezdődik, áhítatot tart Gergely István római-katolikus pap, a csíkszeredai Csibész Alapítvány elnöke. A további műsor a következő: 10.15- A Csillagfény kórus előadása; 10.20- Köszöntések: Pálfi Noémi programigazgató, Béres Klára fővédnök. A várad-réti Sztárai Mihály Énekkar fellépése; 10.45- Könyvbemutató. Béres Klára: Cseppben az élet, Béres József életútja; 11.15- A Csillagocska Református Zeneóvoda gyermekeinek műsora, majd A népi imádságok- Bakó B. Pál ferences szerzetes előadása; 12.00- A Csillagocska Református Zeneóvoda gyermekeinek műsora; 12.15- Magyar értékek: népi egészségtan és gyógyászat. Mit használhatunk még ma belőle? Bernád Ilona természetgyógyász előadása; 12.45- Hozzászólások, kérdések. Moderátor: Wéber Csilla pszihológus, egyetemi tanár.

Az előadások ideje alatt gyermekmegőrző működik 0-3 évesek számára, illetve lesznek még kézműves- és játékos foglalkozások, valamint játékos vetélkedők 3-tól 14 éves korig. Közreműködnek: az óvónők, a Nagyszalontai Kézművesház vezetői, a Pro Familiae Alapítvány kézművesköre, Halmányi Csaba bútorfestő és Bere Zsuzsa vallástanár.

Jótékonysági est

Este 7 órától jótékonysági rendezvényre kerül sor az állami filharmónia hangversenytermében, a Csillagocska Alapítvány javára. Háziasszony Csűrös Csilla, fellépnek: Budai Ilona, Papadimitriu Athéna, Nemes Levente, a Tolcsvay Trió (Tolcsvay Béla, Czipó Tibor és Egri László), valamint a Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánccsoport. Adomány-jegyek 29 lejért az alapítvány székhelyén kaphatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!