ERDON Helyi hírek

2010.04.07. 15:09

Az idén is támogatja az önkormányzat a civileket

<p>Nagyvárad - A nagyváradi önkormányzat javaslatot tett a szociális tevékenységet kifejtő helyi civil szervezetek idei évi anyagi támogatására. Erről a javaslatról a helyi tanácsi ülésen fognak dönteni.</p>

A 34/1998 számú törvény alapján a nagyváradi önkormányzat és a Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) támogatja azokat a civil szervezeteket, amelyek szociális intézményeket, programokat működtetnek - közölte szerdán sajtótájékoztató keretében Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere. A szociális pályázatokat elbíráló bizottság 16 civil szervezetet választott ki. A legtöbb pénzt, 40.400 lejt a Carithas Catolicanak ítélte meg, mely otthoni ápolást biztosít és szociális étkezdét is működtet, 60, illetve 50 haszonélvező javára.

A Ruhama Alapítványak 39.300, a Consistoria Alapítványnak 28.000 lejt ítéltek meg. Biró Rozália hozzátette, hogy míg 2008-ban és 2009-ben is nyolc civil szervezet kapott összesen 190 ezer, illetve 168 ezer lejt, addig az idén összesen 350 ezer lej a támogatási összeg. A kiválasztott tizenhat szervezet összesen 290 ezer lejt kap, „a fennmaradó 60 ezer lejt egy későbbi időpontban, a további igénylések függvényében osztjuk majd ki” tette hozzá Biró Rozália. „Több kilogramnyi szociális projekt érkezett hozzánk, és ezért nem tudjuk a teljes igényeléseket kielégíteni, de a civil szervezeteket  más forrásokból is támogatjuk” - tette hozzá az alpolgármesterasszony.

 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!