ERDON Helyi hírek

2010.03.11. 09:32

Verseny csodálatos élővilágunkról

<p>Nagyvárad - Csodálatos élővilág elnevezéssel szerda délután biológiai-irodalmi verseny szerveztek V-VI. osztályos gyermekek számára a Lorántffy Gimnázium dísztermében. A házigazda tanintézet egyik csapata győzött.</p>

Szerda délután Csodálatos élővilág elnevezéssel Tóth Annamária és Aszalós Ágnes tanárnők főszervezésében biológiai-irodalmivetélkedőt rendeztek a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium dísztermében. Nyolc, 4 fős csapat részvételével zajlott a megmérettetés, a házigazda tanintézeten kivül az élesdi, a szentjobbi, a paptamási és a biharfélegyházi általános iskolákból érkeztek V-VI. osztályos diákok. A gyermekeket az említett pedagógusokon kivül Deák-Szebeni Imola magyar szakos, illetve Tóth Beáta és Dulău Diana biológia tanárnők készítettek fel, akik a szervezésbe is besegítettek. Helyi szinten előselejtezőkre került sor, így a döntőbe a legfelkészültebb versenyzők kerültek. A zsűriasztalnál Szabó Zsuzsanna igazgatónő, Márton Katalin rajztanárnő, képzőművész, Szitkó Klára szentjobbi némettanárnő, Dulău Diana biológia tanárnő és Vígh Szilárd, a Lorántffy Gimnázium Diáktanácsának tagja kapott helyet.

A denevérek nyertek

A több fordulós verseny során a résztvevőknek kreatív és ötletes próbákat kellett teljesíteniük. Egyebek mellett keresztrejtvényfejtés, hiányzó szavaknak a behelyettesítése, szópárosítás, igaz-hamis játék, állatos regények szereplőinek a felismerése szerepelt a feladatlapokon. A kivágott állatfigurák kifestése, valamint Áprily Lajos: Tavaszodik című költeményének az illusztrálása a tanulók kézügyességéről árulkodott. Valamennyi versenyző kapott emléklapot és kisebb ajándékot, az első három helyezett csapatnak pedig oklevél és nagyobb csomag járt. A Denevérek győztek (Lorántffy Gimnázium, Szíki Bettina, Kelemen Henrietta, Babeş-Ardai István és Ferencz Péter, felkészítő tanár: Tóth Annamária). Második az élesdi Anakonda lett (Szilágyi Renáta, Kormos Alexandra, Tanc Dániel és Sorbán Barbara, felkészítő tanár: Dulău Diana), míg a bronzérmet a szentjobbi Bujdosók (Czaholi Anita, Zatykó István, Nagy Edina és Boros Karola, felkészítő tanár: Aszalós Ágnes) érdemelték ki.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!