ERDON Helyi hírek

2010.03.08. 09:01

Továbbra is várnak adomáyokat a Vöröskereszt Élelmiszerbank elnevezésű akciója keretében

<p>Szatmár megye - A Vöröskereszt Élelmiszerbank elnevezésű akciójának Szatmár megyei eredménye számokban: 4 hónap, 865 kg élelmiszer, több tucat önkéntes több száz órás munkája.</p>

„A Szatmár megyeiek ismét bebizonyították, hogy ha összetartásról és segítő szándékról van szó, akkor képesek segíteni és szívesen teszik” - összegezte a novembertől február végéig tartó adománygyűjtési akció eredményét Rodica Borlan, a Romániai Vöröskereszt Szatmár megyei fiókjának vezetője. Szatmár megye később csatlakozott az országos akcióhoz, és Szatmárnémetiben egyetlen olyan hipermarket van, amelynek országos hálózata vállalta, hogy támogatja az eseményt. Ezen háttéradatok fényében megfelelő mennyiségnek tűnhet a négy hónap alatt összegyűjtött 865 kg főleg tartós élelmiszer, ám ha abból a megvilágításból nézzük, hogy ez mindössze 70 családnak jelent egyenként 12 kg-os csomagot, akkor már sokkal kevesebb, hiszen elfér egy zacskóban minden. Az akció nem fejeződik be, hiszen a 2000-es adatok szerint a lakosság 40 százaléka élt a létminimum felett valamivel, és 13,8 százalék a létminimum alatt, de a válság hatására ezek az adatok nőttek, így napról napra több azoknak a családoknak a száma, amelyeknek a gyermekek napi élelmezése is gondot jelent. Az élelmiszerbank motorját az önkéntesek képezik, de a lakosság jóérzésére alapoznak minden akció során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!