ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 17:05

Támogatási programok

<p>Szatmár megye - Nem sok érdeklődő jelent meg tegnap azon a bemutatón, melyen a kis- és középvállakozások számára kiírt projektekre való online jelentkezéssel kapcsolatban tartottak.</p>

Ratiu Cristian, a Kis- és Középvállalkozások, Szövetkezetek Szatmárnémeti területi hivatalának programfelelőse ismertette azt a négy projektet, mely a kis- és középvállalkozásoknak szól. A női vállalkozók továbbképzését támogató projektre való online beiratkozás március 30-án, 9 órakor vette kezdetét. A projektre minden olyan 18. életévét betöltött, romániai állampolgárságú hölgy jelentkezhet, aki érdeklődik a vállalkozás iránt. A kézműves- és kisipari tevékenységet támogató program 90 százalékos vissza nem térítendő támogatást ígér, maximum 50 000 lej értékben. Erre a programra április 7-én, 9 órakor kezdődik az online beiratkozás, és ez esetben is 5 munkanapig tart. A START programra való jelentkezés április 9-én 9 órakor kezdődik, és ez is öt munkanapig tart. A program a 18-40 év közötti személyeket buzdítja az első vállalkozásuk elindítására. A nemzetközi piacokon való versenyképesség növelésére is kérhetnek támogatást a vállalkozások, melyre 60 százalékos vissza nem térítendő támogatás igényelhető. Erre a programra április 8-án 9 órakor kezdődik az online beiratkozás, és ez esetben is 5 munkanapig tart. A programokról a www.otimmcssm.ro és a www.aippimm.ro honlapokon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!