ERDON Helyi hírek

2010.03.16. 14:57

Temetőbővítés és felújítás

<p>Bihar megye - A nagyváradi Piac- és Közterületfelügyelőség idei legjelentősebb beruházása a Rulikowsky temető területémek bővítése lesz - mondja Bimbó Szuhai Tibor a vállalat műszaki igazgatója.</p>

A nagyváradi helyi tanács a múlt héten szavazott a Piac- és Közterületfelügyelőség (RAPAS) idei költségvetéséről is. Bimbó Szuhai Tibor a RAPAS műszaki igazgatója az elfogadott költségvetésre vonatkozó kérdéseinkre válaszolva elmondta, hogy az idei év legfőbb beruházása a közterületfelügyelőség szempontjából a Rulikowsky temető kiterjesztése Szőlős negyed irányába. „A tanács már a tavaly jóváhagyta a temetőbővítés tervezetét és megvalósíthatósági tervét, így az idén jöhet a versenykiírás. A költségvetésünkben 1,5 millió lejt irányoztunk elő erre a beruházásra” - mondta a műszaki igazgató. Egy további fontos beruházás a temető adminisztratív épületeinek felújítása lesz. „Jelenleg meglehetősen nagy a bürokrácia, ugyanis azok, akik a Rulikowsky temetőben akarják eltemetni elhunyt hozzátartozójukat, először ki kell jöjjenek a helyszínre, hogy beazonosítsák a sirhelyet, majd el kell menjenek a Teleki (Primariei) utcára, hogy kifizessék a helyet. Az idén kaptunk 250 ezer lejt a felújításra, melynek teljes költsége 650 ezer lej. Szeretnénk elérni azt, hogy a kapott pénzből sikerüljön felújítani az épületek egy részét úgy, hogy ezután a temetéssel járó minden adminisztratív ügyet a helyszínen el lehessen intézni” - jelezte Bimbó Szuhai Tibor. „A városi kápolnánál nincs lélekharang, ezért egy harangláb megépítését is előirányoztuk” - tette hozzá az igazgató. Eennek a beruházásnak a megvalósíthatósági tanulmányára a RAPAS 12 ezer lejt kapott. A tanácsi határozat értelmében a RAPAS a városi kápolna alatti alagsor szellőztető rendszerének megoldására és egy generátor beszerzésére összesen 50 ezer lejt kapott; a nagypiac modernizálásra 120 ezer, a rogériuszi piac modernizálására pedig 50 ezer lejt költhet az idén a RAPAS a város által számára megszavazott költségvetésből. A RAPAS idei beruházásai között szerepel négy nagyváradi közvécé felújítása is. „Függetlenül a mi költségvetésünktől folyik az állatkertfelújítás is, melyet a Környezetvédelmi Minisztérium finanszíroz, ezért mi csak felügyeljük azokat a munkálatokat” - zárta szavait Bimbó Szuhai Tibor.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!