ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 08:56

Tartsuk tiszteletben a tűzvédelmi szabályokat!

<p>Mivel megkezdődött a száraz növényzetek égetésének időszaka a Sürgősségi Ügyek Hivatala néhány fontos tényezőre hívja fel a lakosság figyelmét.</p>

Fontos betartani a Hivatalos Közlönyben megjelent 661/22.09.2008 számú általános tűzvédelmi utasításokat, melyek a bozót-, a tarló-, valamint a száraz növényzet égetésére vonatkoznak. Bozót égetését csak megfelelő időjárási viszonyok (szélcsend) esetén ajánlott elvégezni. Fontos az égetésre szánt terület elszigetelése más építményektől, szomszédos mezőgazdasági területektől továbbá vezetékektől.

Az égetés végéig kötelező a felügyelet biztosítása. A száraz növényzet égetése rakásba gyűjtés után történhet. Biztosítani kell az esetleges tűzvész esetén az oltáshoz szükséges eszközöket, anyagokat. Tilos a tűzfészkek földdel való lefödése, letakarása is. A 265/2006-os törvény értelmében az égetéshez szükséges írásos engedélyt kérni a Környezetvédelmi Ügynökségtől. Valamely előírás be nem tartása esetén a büntetés elérheti a 2500 lejt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!