ERDON Helyi hírek

2010.03.14. 15:38

Szépészet és lelki wellness

<p>Nagyvárad -Tartalmas programot állítottak össze a szervezők a Várlak Egyházmegyei Ifjúsági Központban tartott Szépség Hétvége alkalmából. Nem csak lelkileg, hanem fizikailag is felüdültek a résztvevők.</p>

Az ép testben, ép lélek gondolat jegyében a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye fiataljai által működtetett, Kanonok sori Várlak Ifjúsági Központban az elmúlt hétvégén Szépség Hétvégére került sor. Az első ízben megszervezett, egész napos rendezvényre azokat a keresztény hölgyeket várták, akik a lelki és testi egészség megőrzéséről, illetve a szépségről akartak többet megtudni. A szervezők kiváló alkalmat teremtettek a böjt lelki megélésére és a közeledő tavasz miatt is aktuális testi megújulásra egyaránt. Imával, illetve lelki ráhangolódással, közös énekléssel vette kezdetét szombat délelőtt a két napos esemény, melyen mintegy tizenöt hölgy vett részt. A különböző ismerkedős játékok után változatos témák kerültek terítékre előadások formájában. Szó volt az egészség megőrzéséről, a helyes táplálkozásról, a vitaminokról, a rendszeres testmozgás fontosságáról, továbbá a lelki egészségről , a temperamentumokról is.

Sugározni a szépet

A Németországból érkezett schönstatti Márianővér, Anne apáca  a belső szépségről tartott vetítéssel egybekötött előadást, melyben arra hívta fel a jelen lévők figyelmét, hogy milyen fontos az egészséges belső életrendet megteremteni. Mint ahogy a kagyló a tenger mélyén szívja magába a hold fényét, úgy kell nekünk is magunkba szívjuk a jóságot. De nem elég magunkba szívni, hanem sugározni is kell a mások irányába is, fogalmazott Anne nővér. A délután során a Szépség Hétvége gyakorlatiasabb oldala következett: kozmetikus, fodrász, manikürös, pedikürös, illetve masszőr járult hozzá a hölgyek testi megújulásához. Az ebédet a résztvevők a Vincés nővéreknél fogyaszthatták el, míg a vacsorát együtt készítették el. Vasárnap kora reggel szentmisével folytatódott a Szépség Hétvége,  majd az elhivatottságról, a nőiességről beszélgettek a hölgyek. Végül összegzés, a két nap kiértékelése zárta a rendezvényt. Balázs Hajnalka főszervezőtől megtudtuk, hogy elégedett a két nap sikerességével és szeretnének még hasonló alkalmakat teremteni a lelki és testi szépség ápolására.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!