ERDON Helyi hírek

2010.03.01. 07:49

Szemét-ügy Nagykárolyban

<p>Nagykároly - A nagykárolyi tanács februári ülésén a tanácsosok azt a határozattervezetet is tárgyalták, melyet a szemétszállításért felelős szatmárnémeti Bio Florisal Kft. nyújtott be az áremeléssel kapcsolatban.</p>

A szemétszállítást intéző cég az áremelési kérelmét azzal indokolta, hogy nagy távolságra kell szállítaniuk a nagy mennyiségű hulladékot. Papp Zsolt tanácsos furcsának nevezte a Bio Florisal kérelmét. Mint mondta, valahol meg is értené a kérelmet, ha a cég nem a távolsággal indokolja az áremelés szükségességét. Ez azért is furcsa, folytatta, mert amikor az illető cég képviselői eljöttek és a nagykárolyi szemétszállítási munkálatokra ajánlatot tettek, tudták mekkora távolságra kell szállítaniuk a szemetet, illetve kalkuláltak azzal is, mekkora mennyiséget kell majd elszállítaniuk. Ennek tudatában nem teljesen összeegyeztethető mindezzel jelenlegi áremelési kérelmük, mondta a tanácsos.

Egy másik tanácsos, Brém Árpád elmondta, annak ellenére, hogy a cég leszerződött a nagykárolyiakkal, még mindig nem biztosították több utcányi lakó számára szemeteskukákat, így azok kénytelenek nagyméretű zsákokba gyűjteni a hulladékot. A Bio Florisal kérelme egyébként arra enged következtetni, hogy az áremelés csak a magánszemélyeket érintené. Mivel az emeléssel kapcsolatosan több kérdés is tisztázatlan volt, a tanácsosok a halasztás mellett tették le voksukat.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!