ERDON Helyi hírek

2010.03.31. 12:57

Szalagavató az érmihályfalvi főgimnáziumban

<p>Bihar megye - Az elmúlt hét végén tartották meg az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium négy végzős osztályának nagykorúsítási ünnepségét.</p>

Nem csak a szalagavatónak nevezett nagykorusítási ünnepség megrendezése számít hagyománynak, de akár azt is annak nevezhetjük, hogy a helyi kultúrház ezen alkalmakkor olyan zsúfolt, hogy a szó szoros értelmében nem lehetne egy tűt sem leejteni, sokan kívül is rekednek. Pénteken a XII.B. (osztályfőnök Kovács Andrea) és XII.C. (Veres Ágnes) osztályokat búcsúztatta a XI.B. (Kiss Imre), a XI.C. (Zeffer Timea) és a XI.D. (Cservid Beáta). Az ünnepség kezdetén a műsorvezető diákok a megjelentek között köszönthették az érmelléki tanintézménnyel szoros kapcsolatot fenntartó debreceni Baross Gábor Közép– és Szakiskola vezetőit is.

Élhető életet

Gábor Jeremiás Magdolna igazgatónő távollétében ünnepi beszédét Veres Ágnes tanárnő olvasta fel. Az igazgatónő ebben egyebek mellett arról tett említést, hogy az iskolai szigor mögött mindig ott a szeretet, hiszen az életre történő felkészítés mellett nagyon fontos az is, hogyan érzi magát a diák az iskolában, hogyan emlékezik vissza később az ott töltött évekre. Zárszavában az igazgatónő sok örömöt, békét kívánt a diákoknak, és „egy olyan életet, amit érdemes élni”.

Szombaton folytatódott

Románul DerşidanŞtefania aligazgatónő mondott beszédet, majd kezdődött a mindig megható esemény: a tizenegyedikesek feltűzték a végzősök ünneplőjére a maturandusz–jelvényt. A főleg a szülőket, nagyszülőket könnyekre fakasztó momentum után aztán a szórakozásé és a jókedvé lett a főszerep: a jővő év végzősei irodalmi, illetve humoros műsorral szórakoztatták az immár formálisan is nagykorúvá vált társaikat, és a megjelenteket. Szombaton a XII.A. (FurăuMărioara) és XIII.SAM (Krizsán Csaba) osztályokat a XI.A. (CrăciunCălin), a XII.SAM–mechanika (Nagy Zoltán) és a XII.SAM–mezőgazdaság (Şerfezeu Mihai) diákjai köszöntötték/búcsúztatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!