ERDON Helyi hírek

2010.03.01. 14:06

Rákóczi Lajos fotókiállítása Margittán

<p><strong>Rákóczi Lajos</strong>, volt parlamenti képviselő, a Helios fotóklub szervezésében a napokban nyitotta meg fotókiállítását a kultúrházban kialakított Galériában.</p>

Az köztudott volt róla, hogy a lovak és a lovassport szerelmese, de most egy újabb oldaláról ismerhettük meg. Több éven keresztül fotózta a versenyeket, a felkészüléseket és mostanra összeállt egy kiállításra való. Az 56 kép húsz év összegyűjtött terméke és a szakemberek szerint is megállják a helyüket bármelyik igényes kiállításon, nyilatkozta a kiállítás főszervezője, Pósán Lajos, a Helios alapító elnöke. Közülük 12 kép Antal Daniela amatőr fotós tehetségét dicséri.

Megnyitó beszédet Pósán Lajos tartott, melyben köszöntötte az üstökösként berobbanó új tehetségeket, további sikeres munkát kívánva nekik. A Heliosnál mindig nyitott kaput találnak, szívesen megszervezik kiállításaikat. Őt követően Rákóczi Lajos mutatta be a kiállított képeket, a lovassportot és a lovas-kultúrát. Versidézetekkel támasztotta alá, hogy a lóval íróink, költőink is sokat foglalkoztak műveikben. A ló az ember leghűségesebb társa, őseink élete ló nélkül elképzelhetetlen lett volna. Kezdetben azért fényképezett a versenyeken, hogy az esetleges hibákat kielemezze, később megszerette a fotózást élete részévé vált. Fotóin az ember mellékszereplő, a főtéma mindig a ló, melynél nincs csodálatosabb állat, ő a szép és rugalmasság szimbóluma, vallja Rákóczi Lajos. A kiállításon jelen volt Mészáros Zoltán amatőr szobrász, aki szintén a lovak szerelmese, több munkáján is megeleveníti ezt a pompás állatot. A gyerekekre való tekintettel ő is tartott egy rövidebb beszámolót a lóról. A kiállításon jelen volt a Coznici Gabriella és Forgács Enikő által tanított negyedik osztály, mely látogatást tett Rákóczi Lajos farmján és csodálatos emlékekkel tértek haza a gyerekek. Verseket, dolgozatokat írtak élményeikről, melyekből a legjobbakat felolvasták. Dolgozataik elnyerték a jelen lévők tetszését. Bodor Edina népdalokkal színesítette a kiállítás hangulatát. Rákáczi Lajos elmondta, hogy előzetes egyeztetés után máskor is szívesen fogad érdeklődő gyerekeket a farmján. A kiállítás egy hónapig lesz látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!