ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 08:35

Nyolc községet nem őriznek kellőképpen Szatmár megyében

<p>Szatmár megye - A Közrendért Felelős Területi Hatóság (ATOP) hétfői gyűlésén a Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség beszámolójából kiderült, hogy a megyében lévő ötvennyolc községből ötvenben már a törvényben leírtak szerint kötelező éjszakai őrzést már megoldották.</p>

Negyvenkét községben alkalmaztak valakit erre a célra, két községben (Szatmárudvari és Szatmárpálfalva) közösségi rendőrséggel oldották meg, míg Érkávás, Majtény, Batarcs, Kolcs, Remetemező és Borválaszút községekben őrző-védő szolgálat látja el ezt a feladatot. Nyolc község — Bogdánd, Béltek, Csomaköz, Hadad, Homoród, Szokond és Berekszó — azonban a többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget a törvényben leírtaknak. „Ez a polgármesterek felelőssége, de ők folyamatosan a finanszírozás hiányára hivatkoznak” - hangsúlyozta az ATOP gyűlésen Liviu Taut rendőrfőfelügyelő. Riedl Rudolf, az ATOP vezetője azt javasolta, hogy a nyolc problémás község vezetőjével beszélgessenek el, hiszen három kivételével nem érzi, hogy olyan nagy anyagi nehézségekbe ütköznének, hogy valóban ne lehetne megoldást találni erre a helyzetre. Azokban a községekben, ahol alkalmaztak éjszakai őrséget ellátó személyeket, el is látták őket a szükséges felszereléssel, amely fényvisszaverő csíkkal ellátott mellényből, elemlámpából és sípból áll. Kivétel ez alól az a hat község, ahol két őrző-védő szolgálat látja el a feladatokat, mert ezek valamivel felszereltebbek, mint a többi település saját alkalmazottai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!