ERDON Helyi hírek

2010.03.01. 17:52

Nemzetközi kémiaverseny

<p>Szatmár megye - Hétfő délelőtt a <strong>szatmárnémeti </strong><strong>Kölcsey </strong><strong>Ferenc </strong><strong>Főgimnázium</strong>ban tartották meg a <strong>Hevesy </strong><strong>György </strong><strong>kémiaverseny</strong> — a VII–VIII. osztályos diákok számára —, valamint az <strong>Irinyi </strong><strong>János </strong><strong>kémiaverseny</strong> — IX–XII. osztályos tanulóknak — helyi szakaszát, melyen a megye több iskolája képviseltette magát.</p>

A két nemzetközi versenyre az idei tanévben is az ErdélyiMagyarMűszakiTársaság szervezésében kerül sor, a verseny feladatsorait a magyarországi tanterv szerint állítják össze. ÁtyimErzsébet és FülöpGizella kémiatanárok elmondták, a megyei szakaszból az erdélyi döntőbe az elért pontszámok alapján jutnak a diákok. A kijavított dolgozatokat Kolozsvárra küldik tovább, ahol a pontszámok alapján döntik el, hogy ki is jut tovább. Az Irinyi János kémiaverseny erdélyi szakaszát Kolozsváron, április 16. és 18. között tartják meg, míg a nemzetközi döntőt májusban, Szegeden rendezik. A HevesyGyörgykémiaverseny erdélyi szakaszát szintén Kolozsváron rendezik meg április 16. és 18. között, a nemzetközi döntő pedig Egerben lesz megtartva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!