ERDON Helyi hírek

2010.03.02. 07:39

Marosvásárhelyen rendezkedik be a Ryanairt

<p>Igen nagy a valószínűsége annak, hogy Európa legnagyobb fapados légitársasága Marosvásárhelyen rendezze be romániai központját, miután a hatóságok és a vállalkozók vállalták a Ryanair anyagi feltételeit.</p>

A marosvásárhelyi légikikötő vezetősége, a Maros megyei önkormányzat, a megyei kereskedelmi és iparkamara, a prefektúra, Szováta és Segesvár polgármesteri hivatalainak képviselői, valamint Maros, Hargita és Beszterce megyei vállalkozók megegyeztek abban, hogy közösen fedezik a Ryanairlégitársaság által igényelt reklám-hozzájárulást. Európa legnagyobb fapados cége ezt feltételként szabta ahhoz, hogy romániai telephelyét Marosvásárhelyen rendezze be, és a Transilvania repülőtérről Spanyolországba, Németországba, Angliába és Olaszországba indítson járatokat – tájékoztatott a repülőtér igazgatója, Ştefan Petru Runcan.

A Ryanair áprilistól Milánóba és Pisába indítana járatokat Vidrátszegről, sőt, három repülőgépük a Transilvania légikikötőben állomásozna. Az ír cég műszaki feltételeinek eleget tesz a marosvásárhelyi repülőtér, így a szerződéskötés egyetlen nyitott kérdése az említett évi 150 000 eurós reklám-hozzájárulás. A szakemberek számításai szerint a Ryanair évi 1,5 millió eurós bevételt hozna Marosvásárhelyre, ugyanis a társaság vállalta, hogy évente 27 000 utast szolgál ki. A tanácskozáson jelenlevők megegyeztek, hogy közösen vállalják a költségeket, így várhatóan a szerződést hamarosan aláírják.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!