ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 12:10

Köztisztasági kampány Váradon

<p>Nagyvárad - A helyi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya márciusban Ökológiai tavasz Váradon címmel kezdeményezett köztisztasági kampányt. A részletekről Mircea Ghitea igazgató tájékoztatott.</p>

Mircea Ghitea, a nagyváradi önkormányzat Műszaki Osztályának igazgatója a napokban az Ökológiai tavasz Váradon elnevezésű köztisztasági kampány március 1-20. között lezajlott akcióiról számolt be. Kifejtette: megtisztították a Sebes Körös mindkét partját a Szent László téri híd és a Dacia-híd közötti részen, a Kolozsvári úti kiserdőt, a Körös M. I. Averescu úti rakpartját, a megyeszékhely Aradi úti és Matei Corvin úti határszakaszait, a Bunyitai liget- Olteniei utca- Adevărului utca kereszteződést, a Borsi út és az egyik ipari út kereszteződését, a Dacia sugárútnak a vasúti híd és a Transilvaniei utca közötti szakaszát, a Ciheiului utca Nufărului és Ogorului utcák közötti részét, a Gomba-vendéglő környékét (új szemeteskosarakat helyeztek ki), az Uzinelor utcát, az Atelierilor utcán a Pecepartot és a munkásszálló környékét, a várad-ősi strand kültelkét, a Splaiul Crişanei utcán a Körös bal partját, a Nufărului utcának a városhatár környéki övezetét és a várad-velencei "NATO-tömbház" zónáját.

Takarítottak továbbá a Lacul Roşu, az Aluminei, a Sovata, a Moldovei, az Iza, az Italiană, az Olteniei, a Graurilor, az Izvorului, a Seleuşului, a Griviţei és az Eftimie Murgu utcákban, valamint megtisztították a vízelnyelő rácsokat a Nojoridului, a Şt. Octavian Iosif, a Matei Corvin, a Transilvaniei, a Sucevei, a Călinului sétány, a Iuliu Maniu, a Simion Bărnuţiu, a December 22, a Bacăului, a Cantemir, az Octavian Goga, a Cuză Vodă, a Muzeului és a Privighetorii utcákban.

Új szemeteskosarak

A Dacia sugárút sávelválasztó szigetéről kiszedett 110 cserjét és fát átültették az Aradi út- OBI bevásárlóközpont- erdőcske háromszögbe és 20 cserjét ültettek el a Moldovei utcában. A Plastor Rt. által adományozott 1100 szemeteskosarat a RER köztisztasági vállalat alkalmazottjai kihelyezték a M. I. Averescu úti rakpartra és a Kálvária dombra, illetve az Emilian Mircea Chitul, a Kolozsvári, a Püspöki és a Transilvaniei utakra, valamint a Dacia és a Decebal sugárutakra. Ugyanakkor tizenhat fedett tárolóhelyet alakítottak ki szemeteskonténerek számára a várad-szőlősi parkban (3 darab), a Soarelui negyedben (1), az Ovidiu Densuşianu (2), a I. Andriţoiu (1), az Aluminei (2), a Grădinarilor (3), a Borsi (2), a Peneş Curcanul (1) és a Borsecului (1) utcákban, és elszállítottak 550 tonna hulladékot az Ecologic Eco Bihor cég telephelyére.

A kampány az elkövetkezendő napokban is folytatódik, április 1-ig megtisztítják a Barierei (a csöveknél), a Peţei, a Rampei, az Octavian Goga és a Vlădeasa utcákat, valamint az Adona patakot és a Vadpatakot. 

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!