ERDON Helyi hírek

2010.03.02. 17:40

Konzervatívak vagyunk?

<p>Szatmárnémeti - Érzelmeket, emberi viszonyokat megelevenítő kiállítás nyílt hétfőn Érzelmek labirintusa címmel a szatmárnémeti Művészeti Múzeumban.</p>

Hétfő délután a szatmárnémetiMűvészetiMúzeumban Érzelmek labirintusa címmel önálló kiállítását nyitotta meg Révész Csaba. A szobrokat, grafikákat és kerámiákat felvonultató tárlat megnyitóján a művész elmondta, két év munkája kerül bemutatásra első önálló kiállításán.
Révész Csaba, a szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum tanára 2003–ban Kolozsváron végezte tanulmányait, munkái pedig a kortárs művészetet képviselik. Munkáit nem először láthatja a közönség, már más tárlatokon is megmutatkozott, ám első alkalommal nyitott önálló kiállítást, alkotásait az érzelmek ihlették.
Erdős Judit muzeológus szerint az önálló kiállítás alkalmat ad a művész jobb és mélyebb megismeréséhez. Megemlítette, az önálló tárlat egy kiindulási pont, amiben a fiatal alkotó definiálja, hogy mi az a formavilág, amiben jól érzi magát. Hozzátette, nehéz dolga van a mai művészeknek, ha be karja vonni a fiatalokat is, márpedig nagyon fontos egy művész számára a közönség. A kortárs művész a mindennapokból merít, inspirálódik.
A szatmárnémeti közönség már számos alkalommal vehetett részt kortárs kiállításon, ám a tapasztalatok azt mutatják, a megyeközpont publikuma inkább a konzervatívabb vonalat követi. „Fontosnak tartom azt is, hogy a publikum, mely lépést tart és alkalmazkodik a mai világ körülményeihez, nyisson a kortárs művészetek felé” — mutatott rá Erdős Judit. Erdős megemlítette, minden művészeti alkotás egy ablak a világra. Révész Csaba munkái — amelyek inkább kisplasztikák, mint szobrok — szintén nyitnak a világ felé, de nem teátrálisan, hanem óvatosan, visszafogottan — összegezte a muzeológus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!