ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 07:43

Kampány a tiszta környezetért

<p>Hargita megye - A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség ez év április–májusában egy országos kampány részeként az egész megyére kiterjedő tájékoztató kampányt tart.</p>

A kampány célja a lakosság környezettudatosságának formálása, a települések köztisztasági állapotának a javítása, és a lakosságnak a szelektív hulladékgyűjtésre való rávezetése. A kampány keretében ezidáig a Hargita megyei civil szervezetek, valamint az elektromos és elektronikai hulladékokat gyűjtő cégek munkatársaival találkoztak az ügynökség illetékesei. Ugyanakkor folyamatosan felkeresik a polgármesteri hivatalokat és felkérik az önkormányzatok vezetőit egy általános lomtalanítási akció megszervezésére, amely magába foglalná a papír, a pillepalack valamint az elektromos és elektronikai hulladékok szelektív gyűjtését, a tavaszi nagytakarítás megszervezését, ugyanakkor egyes területek megtisztítását a lakosság segítségével. Ugyancsak a kampány keretében iskolákban is tartanak tájékoztató előadásokat az ügynökség munkatársai, akik szerint a hulladék, és a hulladékgazdálkodás problémáit csakis a helyi közösségek bevonásával lehetne megoldani.

(www.szekelyhon.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!