ERDON Helyi hírek

2010.03.20. 15:09

Interaktívan az endokrinológiáról Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - A Hit és Gyógyítás rendezvénysorozat második részében dr. Kun Imre Zoltán, marosvásárhelyi orvosprofesszor tart előadást az érdeklődőknek a pajzsmirigy elégtelen, illetve túlműködéséről.</p>

A Hit és Gyógyítás című rendezvénysorozat március 26-án, pénteken a második előadásához érkezik, amelyet ezúttal is a Szatmár-Németi református egyházközség gyülekezeti termében rendeznek meg. A Szent-Györgyi Albert Társaság eredeti elképzelése szerint orvosok és vallási vezetők is jelen lesznek az eseményeken, sőt ők maguk az előadók. Március utolsó péntekén dr. Kun Imre Zoltán, a Marosvásárhelyi orvosi Klinika vezetője, valamint az Erdélyi Magyar Keresztény Orvosi Társaság elnöke tart a hit-oktatás-gyógyítás hármasról értekezést, amelyet szakmaibb jellegű előadás követ. Mivel Szatmár megyében nagyobb számban fordulnak elő a hipo-, illetve hipertireózisos megbetegedések vagyis a pajzsmirigy elégtelen, illetve túlműködéséből adódó tünetektől szenvedő betegek, nem véletlen, hogy éppen egy endokrinológus szakorvos kapott meghívást a rendezvényre – hangsúlyozta  dr. Vass Zoltán, a társaság egészségügyi szakosztályának társelnöke. A hit vonalán Higyed János, a Szatmárnémeti Kültelki Református Egyházközség lelkésze tart előadást, míg az elmaradhatatlan kulturális, a lélek emelkedését segítő részről ezúttal IKE-s fiatalok gondoskodnak a tervek szerint. Az előadás délután hat órától kezdődik, a belépés pedig ingyenes.

 
Diki doki és barátai
Interaktív egészségügyi felvilágosító sorozat indul a megyében Diki doki és barátai címmel. Március 24-én Bogya Kiss Mária és így Szatmárnémeti-Szamosnegyedi Református Egyházközség vendége lesz dr. Borz Tibor Sebestyén, szakorvos, aki az oszteoporózisról tart előadást délután 5 órától; április 11-én szintén dr. Borz Tibor Sebestyén előadását hallgathatják meg a Református Gimnáziumban tartott csendes napok keretében az érdeklődők. Az előadás címe: Magyarság és orvosi nyelv Szatmáron. Ezt követően dr. Szatmári Lajos, gyermeksebész a helyes testtartással kapcsolatban vezet interaktív előadást, míg felesége, dr. Szatmári Annamária, a Szatmár Megyei Családtervezői Központ szakorvosa, a fogamzásgátlás és családtervezés lehetőségeibe avatja be a hallgatóságot.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!