ERDON Helyi hírek

2010.03.24. 16:05

Ingyenes nevelési tanácsadás

<p>Nagyvárad - A Magányos Jegenyék családsegítő központ szociális munkásai ingyenes nevelési tanácsadásra várják mindazokat, akiknek gondot okoz a gyermeknevelés. Magyar nyelven is lehet igényelni a tanácsadást.</p>

A Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, a Magányos Jegenyék családsegítő központ, a Szakszervezetek Művelődési Háza, valamint a Bihar megyei Tanfelügyelőség nevelési tanácsadásra hívja mindazon szülőket, akiknek gondot okoz a gyermeknevelés. Az ingyenes családterápiás tanácsadási szolgáltatást román vagy magyar nyelven egyaránt igénybe lehet venni, tudtuk meg Makai Dimény Judittól, a Magányos Jegenyék családsegítő központ munkatársától, aki elmondta, hogy az ötlet még tavaly, a Nagyváradi Ősz keretében szervezett Szülők iskolája elnevezésű program lebonyolításakor született. Nagy érdeklődés mutatkozott a családterápiás program iránt, így elhatározták, hogy állandósítják a tanácsadást. Azelőtt is létezett – és jelenleg is működik – hasonló lehetőség a Magányos Jegenyéknél, azonban az egy komplexebb folyamatot vonz maga után. A most induló tanácsadás legtöbb három, mintegy negyvenperces értekezésből áll. Ha ezen túlmenően is szükség van a probléma kezelésére, akkor azt javasolják majd a szülőknek, hogy vegyék igénybe a családsegítő központ segítségét, közölte Makai Dimény Judit.

Több témakör

Az első konzultációra szerda délben került sor, és a lehetőséggel szeptember 22-ig lehet élni. Elsősorban olyan szülők jelentkezését várják, akik konkrét problémával rendelkeznek a 18 év alatti gyermekük nevelésével kapcsolatosan. Többek között a következő témákban adnak tanácsadást: szülők és gyermekek közötti konfliktusok kérdése; a gyermekek szenvedélybetegségségeinek kezelése; beilleszkedési, tanulási nehézzégekkel, vagy magatartási rendellenességekkel küzdő gyermek problémáinak feltárása; szülőket érintő pszichés problémák (stressz, depresszió, szorongás stb.). A felíratkozás telefonon (0259/451–530) vagy e-mailen (ccforadea@gmail.com) keresztül történik, és a tanácsadást a jelentkezők számának függvényében heti rendszerességgel, szerdánként 11 és 19 óra között tartanák a nagyvásártéri (December 1. park) Művelődési Ház Antidrog irodájában.

Mészáros Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!