ERDON Helyi hírek

2010.03.29. 18:54

Időre elkészülhet a szamosdobi szeméttelep

<p>Szatmár megye - Nézeteltérést okozott a megyei tanácsülésen, hogy Szamosdobnak útépítésre 200 000 lejt utaltak ki, miután a PD-L tanácsosai fölösleges pénzkidobásnak ítélték az 500 méternyi út kiépítését.</p>

Csehi Árpád Szabolcs, a megyei tanács elnöke elmondta, miután a szamosdobi önkormányzat felajánlott 20 hektár telket a regionális hulladéktároló megépítésére, és az ellen sem volt kifogásuk, hogy az eredeti útvonaltól (SzatmárnémetiSzatmárzsadány - hulladéklerakat) eltértek, nem talál semmi kivetnivalót abban, hogy kiutalnak 200 000 lejt a községnek egy 500 méteres útszakasz leaszfaltozására. Megtudhattuk, a regionális szeméttelep megépítésére vonatkozó műszaki dokumentáció már elkészült, melyben a szeméttelephez Szamosdobon át vezető útszakasz szerepel. Szamosdob község polgármesterének kérése az volt, hogy támogassák őket egy 500 méternyi útszakasz leaszfaltozásában, mely által a település központját tehermentesítenék, kikerülve a tanintézményeket is. A szeméttározóhoz vezető út munkálatait várhatóan egy héten belül elkezdik. A megyei tanácsosok végül megszavazták a támogatást Szamosdobnak. A tanácselnök meglátása szerint amennyiben a hulladéktározó megépítéséhez szükséges pénz megérkezik, azt időre be lehet fejezni. Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke azt kérte tanácsostársaitól, tegyék félre a politikai nézeteltéréseket és támogassák azt a községet, mely helyet ad a szeméttározónak, és ezáltal az egész megye lakosainak segítséget nyújt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!