ERDON Helyi hírek

2010.03.23. 15:15

Hét ország hagyományai

<p>Szatmár megye - A <strong>szatmárnémeti</strong><strong>Sportlíceum</strong> (<strong>LPS</strong>) is részt vesz abban a hét ország tanintézményeit megmozgató <strong>Comenius</strong> projektben, melyben <strong>Románia</strong> mellett részt vesz <strong>Lengyelország</strong>, <strong>Törökország</strong>, <strong>Csehország</strong>, <strong>Görögország</strong>, <strong>Portugália</strong>, valamint <strong>Lettország</strong>.</p>

A projekt keretében a részt vevő országos hagyományos tevékenységeiket mutatják be és adják tovább társaiknak. Megyénket a LPS képviseli a projektben, annak koordinátora Bodnár Ágota, angol szakos tanár. A  program az elmúlt évben, szeptemberben kezdődött és 2011 júniusáig tart. Az első találkozót Lengyelországban tartották meg, ahol a tanárok megbeszélésre gyűltek össze, a második találkozó témája pedig a játék volt, melyet március 14. és 19. között Portugáliában tartottak. A találkozó során az országokat képviselő tanárok és diákok az illető országra jellemző hagyományos játékot mutattak be, ennek eredményeként elkészült egy közös CD, amin a programban részt vevő országok játéktárgyainak és társasjátékainak leírása található meg. A következő találkozót május 20. és 25. között Törökországban tartják meg, ahol ezúttal a gasztronómiáé lesz a főszerep. A közös program során minden ország hagyományos ételeit mutatják majd be. A tervek szerint Szatmárnémetiben 2011 márciusában kerül sor közös találkozóra, amikor a téma a sport lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!