ERDON Helyi hírek

2010.03.18. 15:09

Felborult a G4S pénzszállítója Szatmárnémetiben

<p>Szatmár megye - Szatmárnémetiben látványos közlekedési baleset történt csütörtökön. A Golescu hídról a Bujorului utcára letérő G4S pénzszállító autónak oldalból nekihajtott az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyó mentőautó, amely a Martirilor Deportati utca híd melletti szakaszáról érkezett a kereszteződésbe.</p>

Az ütközés következtében a pénzszállító az oldalára borult. Csúszásában a járdaszegély állította meg végül. A G4S haszongépjárművének vezetője sértetlenül mászott ki az autóból, és a mentőautó vezetője sem sérült meg. A helyszínre érkező közlekedésrendészetiek mindkét gépjárművezető esetében elvégezték a tesztet, amely a kilélegzett levegőből megállapítja a vérben lévő alkoholmennyiséget. Kiderült, hogy egyikük sem ivott mielőtt a volán mögé ült.

Mivel a baleset a határrendészet székhelye mellett történt, azonnal kivonzotta az ott dolgozókat is, akik elmondták, hogy több baleset is történik amiatt, hogy a híd mellé építendő templom területét elkerítették, és azok a préselt farost lemezek, amelyekkel az elkerítést végezték, gátolják azokat, akik a hídról lejönnek a kereszteződés teljes egészének áttekintésében.

Néhány perccel a baleset után egy rohammentő is a helyszínre érkezett, mivel azonban a felborult autó vezetője nem szorult orvosi ellátásra, távoztak a helyszínről. Helyüket a helyszínelők vették át, akik megérkezésekor már több tucatra duzzadt a különös balesetet érdekesnek találó lakosok száma.

Ezzel együtt megindultak a találgatások, de a legtöbben a mentőautó vezetőjét tekintették vétkesnek, hiszen nem szállított beteget — nem a Szatmár megyei mentőszolgálat autója volt —, így sem fény-, sem hangjelzési nem voltak bekapcsolva. Ezek hiányában pedig rá is érvényesek a közlekedési szabályok.

Mire a helyszínelők végeztek, befutott az autómentők egy csapata, és negyven perccel a baleset után, már csak egy olajfolt és némi törmelék mutatta, hogy valami történt a kereszteződésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!