ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 10:21

Előadás Petőfi Zoltánról

<p>Bihar megye - A Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete több mint egy éve újra beindította irodalmi körét, melynek célja az, hogy bővítse az egyesület tagjainak irodalmi ismereteit.</p>

Ennek jegyében zajlott le a csütörtök délutáni összejövetel is, melynek keretében Nagy Aranka tanárnő tartott előadást Petőfi Zoltánról, nemzeti költőnk, Petőfi Sándor fiáról. „Az egyéni kiváncsiság vitt rá arra, hogy Petőfi Zoltán életéről folytassak kutatásokat, hiszen nagyon keveset tudunk róla” - nyilatkozta az előadás megkezdése előtt lapunknak Nagy Aranka, hozzátéve, hogy Petőfi Zoltán sajnálatra méltó ember volt, aki szeretet nélkül nőtt fel, és hányatott életét fiatalon végezte be. Az érdekes előadás során a jelenlévők megismerkedhettek Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedésének és házasságánának körülményeivel, Petőfi Zoltán életével és temetésével, majd a rövid életút összegzése következett. Az előadást a Kocsor Magdolna által felolvasott versek színesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!