ERDON Helyi hírek

2010.03.11. 14:55

Ellenőriztek a fogyasztóvédők

<p>Bihar megye - Február utolsó napjaiban a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság felügyelői azokat a kereskedelmi egységeket ellenőrizték, melyek értékes fémekből és kövekből készült tárgyakat forgalmaznak, beleértve a márciuskákat is.</p>

A tizenkét górcső alá vett cég közül csupán a váradi Sintab Kft.-vel akadt komolyabb probléma: igazolta ugyan, hogy benyújtotta a szükséges dokumentumokat az engedély megszerzése végett, viszont a papírokat még nem hozta el Bukarestből. Két esetben ugyanakkor a 2010-es véleményezés okozott gondot, több vállalkozás pedig helytelenül töltötte ki a speciális nyilvántartási jegyzéket.

Az akció során 4,366 kilogramm, értékes fémekből készült tárgyat ellenőriztek, 112.570 lej összértékben. 1,81 kg esetében állapítottak meg szabályellenességet, 60.090 lej összértékben. Tizenkét jegyzőkönyvet állítottak ki, és 19.000 lej értékben büntettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!