ERDON Helyi hírek

2010.03.02. 07:55

Elkezdik bontani a tákolmányokat

<p>Nagybánya - Nagybányán március elejétől elkezdik az önkormányzat tulajdonában levő területekre illegálisan felépített, lakásoknak egyáltalán nem nevezhető tákolmányok lebontását.</p>

Mindezt a lakók előzetes felszólítása nélkül viszik véghez. A helyszínre küldött markológépek minden viskót lerombolnak – nyilatkozták az illetékesek. Több ilyen városszéli nyomornegyed is van Nagybányán, a Borpatak, a Fernezely és az Állomás negyedben, a Craica néven hírhedté vált városrészen, a pirit-dombok környékén, valamint a Horea utcában. Ezeket a zömében romák által lakott helyeket a bűn melegágyaként tartja számon a rendőrség.

Becslések szerint mintegy 1500 személy lakik ilyen nyomornegyedekben vagy inkább nyomortanyákon a város területén. Ugyanakkor körülbelül 400-ra tehető azoknak a száma, akik nem is rendelkeznek nagybányai iratokkal. A hatóságok azt ígérik, hogy a márciusi akció után is havonta legalább kétszer ellenőrzéseket fognak tartani a kérdéses területeken.

(www.nagybanya.ro)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!