ERDON Helyi hírek

2010.03.01. 19:23

Drágul az útlevél

<p>Szatmár megye - Március elsejétől az ideiglenes útlevél illetéke 80 lejre emelkedett, tájékoztatta lapunkat Simona Babici, a Szatmár Megyei Útlevélosztály vezetője.</p>

Azok, akiknek most van folyamatban az okmánycsere, és már kifizették az eddig érvényben lévő 64,2 lejt, nem kell pótdíjat fizetniük. A többi illeték változatlan marad, tehát  a biometrikus útlevél ára 266 lejbe kerül (a 234 lejt a CEC Bankban, míg a 32 lejes konzuli illetéket a kincstárban kell befizetni). A biometrikus útlevél három évig érvényes hat évnél fiatalabb gyerekek esetében, míg a hat év fölöttiek öt évig használhatják. A biometrikus útlevelek elkészítésének ideje maximum 30 munkanap, míg a külföldről érkező biometrikus útlevéligénylések elkészítési ideje 90 munkanap. Az ideiglenes útlevél ezután 212 lejbe fog kerülni, hiszen 80 lejbe kerül maga az útlevél, mely illetéket a CEC Bankban, míg a 32 lejes konzuli illetéket a kincstárban kell befizetni, ugyanakkor ki kell fizetni egy 100 lejes illetéket is. Az ideiglenes útleveleket maximum 3 munkanapon belül kézbe veheti az igénylő. Az elmúlt időszak tapasztalatait követően az előjegyzéses módszert ebben az évben is fenntartják, így elkerülhetővé válik a túlzsúfoltság az útlevélosztályon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!