ERDON Helyi hírek

2010.03.30. 07:59

Beszakadt az út Egriben

<p>Szatmár megye - Egri község területén veszélyessé vált a közlekedés, mivel a szennyvízhálózat kiépítése miatt beszakadt az út.</p>

Izsáki Arnold olvasónk azzal a panaszával kereste meg szerkesztőségünket, hogy szombat délután Egriben keresztbe vágták az úttestet és teljesen járhatatlanná vált a közúti forgalom. Olvasónk főleg azt kifogásolta, hogy egy veszélyhelyzet esetén még egy mentőautó sem tudna eljutni a megfelelő helyre. A panasz kapcsán megkérdeztük Szabó Eleket, Egri község polgármesterét, aki kérdésünkre adott válaszában elismerte az aszfaltszakadás tényét azzal a megjegyzéssel, hogy a település főútjának csupán egyik közlekedési sávján vált lehetetlenné a közlekedés. „A mintegy 3 méter széles útnak csupán a fele rongálódott meg, másfél méteren viszont továbbra is folyamatosan haladhatnak a járművek” - pontosított Szabó Elek, aki hozzátette, hogy valóban egy súlyos probléma ez, amelyet rövid időn belül igyekeznek megoldani.

Betongyűrűk miatt

A polgármester kifejtette, hogy mivel Egri községben befejezés előtt áll a település szennyvízhálózatának kiépítése, ezért az utolsó stádiumban még néhány betongyűrű elhelyezésére van szükség. „Egy ilyen gyűrű letevése előtt a munkások nem mélyítették ki eléggé a helyét és mivel régen mocsaras rész volt azon a helyen, ezért a gyűrű csatornarendszerhez való csatlakoztatásának pillanatában megindult a töltés és 4 méter hosszan, másfél méter szélességben valóban beszakadt az aszfaltréteg” - magyarázta Szabó Elek, majd elmondta, hogy a munkálatokat végző cég elismerte a hibát és ígéretet tett az út minél hamarabbi kijavítására.

Türelmet kér

Egri község elöljárója türelmet kér a lakosságtól és az arra járó autósoktól és ugyanakkor fokozott figyelmet is, mert az Egriben és Újegriben folyó munkálatok befejezéséig még eltelik néhány hét. Mint elmondta, az újabb betongyűrűk elhelyezésénél még adódhatnak újabb problémák is, viszont hamarosan célt ér a nagyméretű beruházás a község területén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!