ERDON Helyi hírek

2010.03.26. 08:09

A helyi tanácsosok igent mondtak a tömbházak hőszigetelésére, de a kormánytámogatás nem elég rá

<p>A tömbházak hőszigetelési programja népszerű Szatmárnémetiben is. Meglehet azonban, hogy későn ébredtek fel egyes lakótársulások, vagyis éppen akkor, amikor a kormánytámogatás elfogyni látszik.</p>

Szatmárnémeti Helyi Tanács csütörtökön ugyan jóváhagyta a tömbházak hőszigeteléséről szóló határozattervezeteket, amely a befektetés műszaki és gazdasági mutatóiról szóltak, ám azok megvalósítására nem sok esély mutatkozik. „Megkaptuk a 2010-es évben erre a célra szánt összeget, az azonban csak a tavaly megkezdett munkálatok befejezésére lesz elég” - fejezte ki sajnálkozását Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere. A hőszigetelési programmal kapcsolatban Maskulik CsabaRMDSZ-es tanácsos arra kérdezett rá, nem lehetne-e egységesíteni azt, hogy az adott tömbházon minden erkély zárt legyen vagy mind nyitott. Erre a kérdésre Ilyés Gyula adta meg a választ, aki elmondta, hogy olcsóbb, ha zártak lesznek az erkélyek, mert kevesebbe kerülne úgy a hőszigetelésük, mint a nyitott teraszok esetében a falak szigetelése. A megyeszékhely elöljárója szerint sem ártana, ha egységesebb képet mutatnának a tömbházak, bár véleménye szerint ez nem befolyásolná azt az összeget, amelybe a teljes hőszigetelési munkálat kerül. Mindezek azonban meddő vitának bizonyulnak, hiszen ha a bólintás meg is van, a pénz még mindig hiányzik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!