ERDON Helyi hírek

2010.02.23. 09:53

Évforduló

<p>Szatmár megye - A Szent István Kör soron következő ülésén Vörösmarty Mihály születésének 210. évfordulójára emlékezik meg.</p>

Előadást tart Kereskényi Sándor muzeológus „Vörösmarty Mihály költészetének üzenete a mának” címmel. Az előadó az irodalom értékelésének mindig megújuló szempontjairól fog beszélni az eltelt fél évszázad rendszerváltozásainak fényében. Ebben az összefüggésben hangsúlyos szerepet játszik a szatmári magyar közösség számára Vörösmarty költészetének befogadása és értékelése. A rendezvényre az RMDSZ szatmárnémeti székházában kerül sor, 2010. február 24-én, szerdán 17 órakor.

Az előadást követően sor kerül a Szent István Kör 2010-es évi rendezvényeinek ismertetésére, amelyek közül kiemelkedik a szeptember folyamán tervezett Bem megemlékezés. Ennek keretében Szamoskrassón fel kívánják avatni Bem apó mellszobrát, amely méltó módon fejezné ki az egész szatmári magyar közösség tiszteltét szabadságharcunk hőse iránt. A Szent István Kör felhívja tagjait és rendezvényeinek hűséges látogatóit, hogy adományaikkal támogassák e nemes kezdeményezést. A szerdai előadáson résztvevők adományait az elnökség átveszi és nyugta ellenében átadja a szobor állításával megbízottaknak, tájékoztatta lapunkat Szőcs Péter, a Szent István Kör elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!