ERDON Helyi hírek

2010.02.24. 13:38

Útfejlesztési együttműködés Debrecen és Nagyvárad között

<p>A közlekedési infrastruktúra fejlesztésének előkészítésére 139,5 ezer eurós támogatást nyert Debrecen és Nagyvárad az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól (ERFA) - jelentette be Pajna Zoltán (Fidesz) , a cívis város gazdasági alpolgármestere kedden Debrecenben.</p>

A "Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013" keretében elnyert projekt során mindkét város olyan elő-megvalósíthatósági tanulmányt készít, amely a Nagyváradi Metropolisz Övezet körgyűrűje továbbfejlesztésének, illetve Debrecen város körgyűrűje keleti bővítésének lehetőségét hivatott vizsgálni.

A tanulmányok elkészítésére 12 hónap áll rendelkezésre - mondta Pajna Zoltán megjegyezve: a két város együttműködése kiterjed a körgyűrűk autópálya-csatlakozásának, illetve a Debrecen és Nagyvárad közötti vasúti közlekedés visszaállításának kidolgozására is.

Delorean Gyula, a nagyváradi önkormányzat képviselője a mostani projekt céljai között említette a közúti szállítás infrastruktúráját érintő beruházás megalapozását, és a határon átívelő beruházások előkészítésének segítését. Adrian Foghis, a Nagyváradi Metropolisz Övezet vezérigazgatója szerint a két város infrastrukturális együttműködése a térségben élő mintegy 500 ezer ember közlekedését teszi majd könnyebbé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!