ERDON Helyi hírek

2010.02.18. 14:54

Szóbeli eredmények

<p>Szerdán befejeződtek az anyanyelvi szóbeli érettségik a váradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban, és Szent László Római Katolikus Iskolában is.</p>

A Loránttfyban a vizsgázó 34 diák közül 22 kapta meg a legmagasabb kiváló (experimentat) minősítést, tizenketten pedig az egy szinttel alacsonyabb haladó (avansat) minősítést kaptak. A Szent Lászlóban 29 diák kapta meg a kiváló minősítést, négyen pedig a haladó kategóriába soroltattak be. Az ugyancsak nagyváradi Eminescu Főgimnázium 85 magyar tagozatos diákja közül negyvennégyen vizsgáztak szerdán, és mindannyian kiváló minősítést szereztek. Tegnap a magyar szóbelin részt vett 41 diák közül harmincnyolcan kaptak kiváló, hárman pedig haladó minősítést. Az Ady Endre Liceumban a 172 érettségiző közül 158-an kiválóan teljesítettek, tizenhárman haladó szinten szóbeliztek, és volt egy közepes minősítés is. Bihar megyében egyébként  összesen 773 diák szóbelizett magyarból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!