ERDON Helyi hírek

2010.02.12. 07:30

Összhangban az RMDSZ és a PD-L

<p>Marosvásárhely – Az RMDSZ és a PD-L városi szervezetei még nem írtak alá megegyezést de a felek nem ellenzik ennek aláírását.</p>

Ha országos és megyei szinten létre jött a megegyezés remélem helyi szinten is létrejön, senkinek semmi kifogása ez ellen. Többször is beszéltünk a PD-L helyi vezéreivel, ők nyitottak, mi is nyitottak vagyunk ez irányban. Természetesen olyan problémákról szol majd a protokollúm melyek Marosvásárhely és a megye lakosságát érintik mint szociális, gazdasági problémák, a munkanélküliség, a tömbházak szigetelése, utak, terelő utak, a nyugdíjasok problémája. Olyan dolgok melyek mindenkit érdekelnek. A megegyezés a magyarságot érintő dolgokra is kitér, mint például a kétnyelvűség melynek alkalmazása már elkezdődőt. Úgy gondolom jelenleg senki nem ellenzi, legalább is én úgy látom, hogy a fiatalok nem találnak semmi kivetnivalót a kétnyelvűségben”, nyilatkozta Benedek István, a marosvásárhelyi RMDSZ elnöke..

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!