ERDON Helyi hírek

2010.02.03. 12:17

Rus: a megyei tanácselnök megzsarolt minket

<p>A Selina cég tulajdonosa azt állítja, hogy a Bihar Megyei Tanács elnöke megzsarolta őket azzal, hogy csak akkor írja alá a nagyváradi múzeumfelújítási szerződést, ha cserébe a cég nem óvja meg a jánosdai megyei út felújítására kiírt versenytárgyalás eredményét.</p>

Sajtótájékoztatatót tartott tegnap Beniamin Rus, a nagyváradi Selina cég tulajdonosa, aki ezúttal is éles szavakkal bírálta, sőt ezúttal meg is vádolta Radu Tirlet, a Bihar Megyei Tanács elnökét. Rus kijelentette, hogy az egykori váradi hadapródiskola felújítási munkálatairól szóló szerződést azzal a feltétellel írta alá a megyei tanács elnöke, ha a Selina nem firtatja azt, hogy miért nem ők kapták meg a jánosdai út felújítási munkálatait.
„ Ezért nem írta alá fél évig a múzeum felújítási szerződését. Mi visszavontuk óvásunkat a jánosdai út felújítása kapcsán, amelyet az Asfamixt nyert meg, mert azt mondta nekem (Radu Tirle - a szerk. megj.), hogy ha nem hallgatok a jánosdai útfelújítás odaítélése kapcsán, akkor nem kapjuk meg a múzeumot, mert azt mondta, hogy neki nem kell múzeum. Azt tanácsolták nekünk, hogy vonjuk vissza a fellebezésünket. Hallgattam a tanácsokra, de rosszul tettem” - szögezte le Rus, hozzátéve, hogy ebben, és további ügyekben a cég birtokában lévő anyagokat elküldik az Országos Korrupcióellenes Ügyösztályhoz (DNA), az Állami Számvevőszékhez, sőt a kormányzhoz is. Kérdésünkre válaszolva Rus elmondta, hogy a dokumentációt még ezen a héten eljuttatják az említett intézményekhez.
 
Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!