ERDON Helyi hírek

2010.02.27. 10:41

Repülőgép jött a megégett gyermekekért

<p>Szatmár megye - A Román Légierő repülőgépe szállította pénteken Bukarestbe azt a két kiskorút, akik apjuk gondatlansága folytán másod és harmadfokú égést szenvedtek.</p>

Pénteken 7.15 órakor Szelestyehután ütött ki tűz egy kunyhóban, miután L. Ioan háromgyermekes családapa benzinnel akart tüzet gyújtani. A lángok felcsaptak, a három gyermeke és szintén otthon tartózkodó anyjuk is komoly égési sérüléseket szenvedett. A legkisebb gyerek egy kéthetes csecsemő, a középső 1 éves és 2 hónapos, a legnagyobb tíz éves, mindannyian életveszélyes állapotban kerültek a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba. A két kisgyerekért pénteken 14 óra körül érkezett meg a reptérre az a gép, ami a fővárosi Plasztikai Sebészeti és Égési Kórházba szállította a sérülteket.

A fővárosba szállított gyerekek felső légúti égési sérülést szenvedtek, intubálni kellett őket. Információink szerint a tízéves gyerek állapota is romlott, őt a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház intenzív osztályán kezelik. A szülők is kórházi ellátásra szorulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!