ERDON Helyi hírek

2010.02.17. 17:14

Nélkülözi a minőséget az elvégzett munka

<p>Nagykároly - Nem tagadja <strong>Kovács Jenő</strong>, <strong>Nagykároly </strong>polgármestere, hogy azok a munkások, akik a napokban dolgoznak a <strong>Nagykároly</strong>, Szatmárnémeti irányába vezető főútján inkább csak tákolnak, mintsem minőségi munkát végeznek.</p>

Ennek okát nem a munkások inkompetenciájában, sokkal inkább a pénzhiányban keresendő. Az említett útszakasz okozta nehézségek nem újkeletű problémái a nagykárolyi városvezetésnek, hiszen évről-évre újratömik a hatalmas kátyúkat. A municípiumba érkezőket a Nagykároly tábla után szőnyegbombázásra emlékeztető útszakasz fogadja, s a helyzet nem sokkal jobb a város többi részén sem. Hogy csak néhány példát említsünk, a város kivezető szakaszain: gencsi út, a Kálmánd irányába haladó út, de nem sokkal különb a Mezőfény felé vezető, Nagykároly táblán belüli rész sem. A napokban megkezdték a javítást a Szatmárnémeti felé haladó szakaszon. Emulziós anyagnak nyoma sincs, hogy mivel tömnek nem tudni, de laikus szemmel nézve akár föld is lehetne. Hogy mindez mennyibe kerül a városnak, nem tudni, de talán jobb is, ezért a munkáért még keveset fizetni is szégyen.

Évek óta panasz van a nagykárolyi utakra

A tehát probléma nem újkeletű, az ország nagyrészén küzdenek ellene, azonban mindez a nagykárolyiakat nem elégíti ki. Évről-évre felbukkan egy kisebb, munkásokból álló csapat, akik néhány hétre (jobb esetben hónapra) enyhítik a problémát. A végleges megoldás azonban várat magára, az út állapota pedig tovább romlik. Hosszan lehetne sorolni, melyek azok az utcák, melyeken a közlekedés igencsak próbára teszi az autósok és bizonyos esetekben a kerékpárosok idegeit is. Elég ha a Petőfi Sándor utca (Nagy utca), Temető utca, a Calea Armetei Romane, vagy ha a Mihai Viteazul utcákra gondolunk.

Lépések történnek az orvoslás tekintetében, azonban ezek inkább időhúzásnak felelnek meg, semmint tényleges problémakezelésnek. Kovács Jenő polgármester a munkálatokkal kapcsolatban annyit jegyzett meg: "Ez nem útjavítás, ez pusztán csak tákolás". Az elöljáró hozzátette, az önkormányzatnak nem áll módjában nagyobb összeget elkülöníteni a munkálatokra.  Kovács hozzátette, hamarosan készítenek egy komplex útjavításra vonatkozó tervet, amelynek költségeit az önkormányzat nem tudja kifizetni. Azonban a megvalósítás nem csak időszerű, hanem kötelező is, így már keresik a megfelelő forrásokat, a pénz előteremtésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!