ERDON Helyi hírek

2010.02.16. 14:32

Mesét olvasott a gyerekeknek Schönberger Jenő megyéspüspök

<p>Szatmár megye - Hátrányos helyzetű gyerekeknek olvasott mesét Nm. Ft. <strong>Schönberger Jenő</strong> püspök február 16-án kedden, a szatmárnémeti <strong>Caritas</strong> által működtetett <strong>Don Bosco</strong> nappali foglalkoztató-központban.</p>

Ahogy azt Fazekas Csillától, a Szatmárnémeti Caritas sajtóreferensétől megtudtuk, több szempontot is figyelem előtt tartottak, amikor meghívták a Püspök atyát. 2010 a szegénység ellenes harc világéve. Ezt a Katolikus Egyház jóváhagyta és az Európai Unió is elfogadta. Ugyanakkor a Szentatya február 14-én, a római vikárius meghívására meglátogatta a Caritas által fenntartott intézményeket és felkérte a Világ katolikus püspökeit: tegyenek hasonló módon, látogassák meg az egyházmegyéjükben működő hasonló intézményeket.

Nm. Schönberger Jenő püspököt a Don Bosco óvodába hívta meg a Szatmárnémeti Caritas, és megkérte, hogy olvasson egy mesét a gyerekeknek. A Cloşca-úti központba a környékről érkeznek hátrányos helyzetű gyerekek, akikkel reggel 7 és délután fél öt között zajlanak foglalkozások. A püspököt már beérkezésekor körbevették a gyerekek és szabadon elbeszélgettek vele. Frigy Janka, az óvoda szociális munkása mutatta be az oda járó gyermekek életkörülményeit, a velük való foglalkozás jellegét, majd a különböző termek és csoportok meglátogatása után, a gyerekek között helyet foglalva, Jenő püspök elolvasta a füllentő Kiskakas történetét. A mesemondás szabad, kötetlen körülmények között zajlott, hiszen a püspök közben lépeket mutatott, a gyerekek pedig saját gondolataikkal egészítették ki azt.

A mesemondás után a közös éneklésre is volt lehetőség, látogatása végén Schönberger Jenő püspök pedig gyerekimával ellátott szentképeket és édességet adott át a felszabadult gyerekcsoportnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!