ERDON Helyi hírek

2010.02.23. 16:02

Új termekkel bővül a Nagykárolyi Kulturális Központ

<p>Nagykároly - Március elsejei kezdési időponttal végre megkezdődhetnek azok a munkálatok, melyek révén a Nagykárolyi Kulturális Központ keretében működő csoportok új próbatermeket kapnak.</p>

Bővítik az egykori művelődési ház próbatermeinek számát, erről nyilatkozott Georgescu Bogdan, a Nagykárolyi Kulturális Központ irányítója. A központ színház melletti székhelyének közvetlen szomszédságában található ugyanis az egykor a Simion Barnutiu Mezőgazdasági Iskola által használt étkezde épülete, mely jelenleg kihasználatlanul áll.

A kulturális központ berkeiben több mint száz fiatal vesz részt a referensek által tartott zenei tanfolyamokon. Hatalmas népszerűségnek örvendenek a hangszeres és táncos foglalkozások, melyek rengeteg gyermeket, fiatalt vonzanak. A sűrű programok miatt viszont ütköznek a foglalkozások, helyhiány okozta örökös probléma elé állítva a művelődési ház munkatársait. Ez a gond kerül orvosolásra, ha minden a tervek szerint halad, nyilatkozta Georgescu. A kulturális központ vezetője kifejtette, a kantin átalakításával egyfajta kezdőlökést kapna az a projekt is, melynek révén a színház épülete körül egy valódi kulturális központ alakulna ki.

A március elején kezdődő átalakítási munkálatok révén nyolc új, korszerűen hangszigetelt próbatermet vehetnek majd birtokba a fiatal zenészek, énekesek. A termekhez megfelelő színvonalú illemhelyeket és öltözőket is kialakítanának.

Az átalakítási munkálatok megkezdéséhez azonban nagyon sok pénzre van szükségük. Az összeg teljes egészében nem áll a rendelkezésükre, így várják olyan vállalkozók, cégek érdeklődését, akik szeretnének segíteni az öltözők, illemhelyek felszerelésének kivitelezésében, nyilatkozta Georgescu. "Nagyon jó lenne, ha a vállalkozók is megértenék, mennyire fontos lenne a központ számára ezeknek a termeknek a kialakítása. Így lenne alternatívánk arra, hogy amennyiben a Nagykároly központi részét érintő városfejlesztési pályázat nyer, annak kivitelezési idejére a művelődési ház csoportjait hova költöztessük, anélkül, hogy a foglalkozásokat felfüggesztenénk"- tette hozzá Georgescu Bogdan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!