ERDON Helyi hírek

2010.02.16. 15:10

Ha elmúlik karácsony...

<p>Nagyvárad - Ha elmúlik karácsony címmel kedden a Kanonok soron segélyakciót szervezett a Vár-Lak Egyházmegyei Ifjúsági Központ és a Caritas Catolica egyesület.</p>

Kedd délután három órától segélyakciót szervezett a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Egyházmegyei Ifjúsági Központja és a Caritas Catolica egyesület. A program ötlete december elején született, amikor a Vár-Lak munkatársai meglátogatták a hajléktalan szálló és a Szent Márton Idősek Otthona lakóit, illetve néhányan közülük a börtönbe is eljutottak. "Arra gondoltunk, hogy ne csak karácsony környékén emeljük ki azt, hogy élnek köztünk olyanok, akik rászorulnak egy jó szóra, figyelmességre, esetleg meleg teára vagy ételre, hanem az ünnepek után is. A címadó dal is arról szól, hogy ha elmúlik karácsony, a szeretet lángja halványabban ég. Kicsit elkopnak az érzések, az emberek még a szeretteikkel sem törödnek annyira, nem hogy egy számukra idegennel. Erre szeretnék felhívni a környék figyelmét, ezért mozgósítjuk a fiatalokat", nyilatkozta Balázs Hajnalka programfelelős.

A rendezvényt meghirdették a hajléktalan szállón és a Caritas-segélyirodában is. Az elmúlt hétvégén tartott farsangi bál tombolaárusításából befolyt összeget is jótékonykodásra fordították, 500 fánkkal és ugyanennyi porció teával várták a rászorultakat.

Ciucur Losonczi Antonius

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!