ERDON Helyi hírek

2010.02.07. 17:20

Együtt farsangoltak a mezőfényi fúvósok és a tasnádi Maestoso kórus tagjai

<p>Szatmár megye — Február 6–án, Tasnádon a mezőfényi fúvósok és a tasnádi Maestoso kórus tagjai közös fellépését láthatták az érdeklődők.</p>

Február 6–án, szombaton a tasnádi volt moziteremben a mezőfényi fúvósok és a tasnádi Maestoso kórus tagjai közös fellépését láthatták az érdeklődők. A Német Demokrata Fórum (NDF) és a Gemeinsam Ifjúsági Egyesület tasnádi szervezetei rendezésében szombaton délután került sor a rendezvényre. A program első fele a tasnádi moziteremben zajlott, ahol a mezőfényi fúvósok által előadott műsor szórakoztatta a közönség tagjait, akik indulókat, modern zenét, polkát hallhattak. Mint a karvezető, Czier Zsolt a bevezetőjében elmondta, a szombati repertoárba a bordalokat is belefoglalták, ennek magyarázata az, hogy aznap borversenyen is fellépet a csapat. Előadásukat a tasnádi Maestoso kórus fellépese követte a sorban. A Schmidt Mária karnagy által irányított tagok magyar és német dalok feldolgozásait adták elő, majd egy magyar népdalcsokor következett. Az est második része az NDF székházában zajlott, itt a fiatalabb generáció tagjai jelmezt öltöttek magukra. A kilencven személyt megmozgató eseményen a tasnádi kórus volt tagjai is részt vettek, ők olyan egyetemeken tanuló diákok, akik vizsgaidőszakban is időt szakítottak az otthon maradotakkal való találkozásra — tudtuk meg Schmidt Mária karnagytól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!