ERDON Helyi hírek

2010.02.11. 16:03

Egyenlő esélyekért Csíkszeredában

<p>Hargita megye - Parkoló, felvonó és feljáró mozgássérültek számára, valamint megújult főbejárat – ezeket adták át ünnepélyes keretek között február 11-én a csíkszeredai járóbeteg-rendelőnél (közismert nevén a nagypoliklinikán).</p>

A Hargita Megye Tanácsa megbízásából végzett 400 ezer lej értékű beruházás szükségszerű volt, rengeteg jelzés érkezett a lakosság és az ott dolgozó orvosok részéről egyaránt, mondta el Borboly Csaba megyeitanács-elnök a sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson, rámutatva: az új lift révén most már a mozgássérültek is probléma nélkül feljuthatnak a rendelőintézet felsőbb szintjeire is. „A kormány el akarta venni a felújításra szánt pénzt, de nem sikerült” – jelentette ki Borboly Csaba.

Csíki Csongor orvos igazgató, megyei tanácsos szerint idő kellett a felújításhoz, de csak kitartással lehet elérni a célokat. Az igazgató elmondta, további sikeres projektek kivitelezésében reménykedik. Az eseményen jelen volt Demeter Ferenc kórházmenedzser, Jeszenszky Ferenc, a megyei orvosi kollégium elnöke, Becze István és Rafain Zoltán megyei tanácsos, valamint a kivitelező cég vezetője, Köpe Csaba is. Máthé Ede tervező elmondta, hogy a német gyártmányú liftet Brassóból vásárolták.

A munkálatok 2009 augusztusában kezdődtek, és decemberre fejeződtek be. A liftet egy újonnan toldott épületrészben szerelték fel, ehhez épült a feljáró is. Borboly Csaba azt is elmondta, hogy a főbejáratnál lévő új lépcsőkre csúszásgátló szőnyeget vennének, de a törvény ezt nem teszi lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!